Zdravko Čolić: Sarajevo je moj grad i to je jedna emotivna priča koja nije vezana za lovu

9. Nov 2017. | 13:36 | NV
nova godina1

U Sarajevu je održana press konferencija gdje se govorilo o dočeku Nove godine, a koju će  građani Sarajeva i turisti moći provesti ispred Vječne vatre uz, kako je i ranije bilo poznato, neke od najvećih muzičkih zvijezda s ovih prostora. Zvijezda večeri 31. decembra će biti Zdravko Čolić, koji se također danas obratio javnosti.

“Prošla Nova godina odjeknula i to je nešto što je već zaživjelo. Sarajevo nije tako pompezno radilo ranije dočeke. Radujem se što ste mene ove godine predložili. Ja pripadam ovom gradu. Sarajevo je moj grad i to je jedna emotivna priča koja nije vezana za finansije i lovu”, kazao je Čolić dodajući da su novogodišnji nastupi posebna fešta. “To je jedno veselje koje pripada svima nama”, dodao je popularni Čola.

Gradonačlenik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da su „ove godine sadržaj produžili na tri dana i siguran sam da će ovo biti najbolji institucionalni organiziran doček Nove godine”.

“Vjerujem da će Sarajevo biti centar regiona. Pozivam sve građane da budu dobri domaćini ali i gosti”, kazao je Skaka.

Prisutnim medijima se obratio i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je kazao da potvrđuju kontinuitet sa najvećim zvijezdama i posebno mu je drago da je riječ o Sarajlijama.

“Zadovoljstvo je cijele Vlade što smo dio ovog projekta. Nemamo konkurenciju što se tiče regiona”, kazao je Konaković.

Nermin Muzur, direktor Turističke zajednice KS napomenuo je da će u Turističkoj zajednici nastojati da što bolje ispromovišu ovaj događaj širom regije.

“Obići ćemo glavne gradove i napraviti Noć Sarajeva. Predstavit ćemo ponudu. Tri dana dešavanja u Sarajevu donijet će brojne benefite”, kazao je Muzur.

Doček Nove godine tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.

Sarajevo je prošle godine bio regionalni centar kada je Nova godina na Trgu BiH u Sarajevu dočekana uz Dinu Merlina.

 

NV / NAP

Na vrh