Ženska odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama u Brčkom

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine već tri dana priprema se u Brčkom. Pod vodstvom selektora Gorana Nešića i trenera Smaila Pezerovića na pripremama se okupilo 15 odbojkašica

5. May 2016. | 12:51 | NV
odbojka-zene

Na spisku su: Amira Husić, Sanja Vojnović, Edina Begić, Sanja Kojić-Đurić, Anđelka Radišković, Dijana Vasić, Ivana Gardović, Verica Simić, Jelena Mlađenović, Arijana Okuka, Ajla Paradžik, Selma Omerović, Milica Ivković, Nevena Čvoro i
Ajla Sinanović.

Reprezentacija će na pripremama u Brčkom boraviti do 17. maja. Nakon priprema putuje u Švedsku na odigravanje prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Švedske, a potom na kvalifikacijski turnir u Litvaniju koji je na rasporedu od 20. do 22. maja. Na turniru će nastupiti selekcije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Norveške i domaćina Litvanije.

Raspored i termini utakmica:
20. maja: Norveška – Bosna i Hercegovina, Litvanija – Crna Gora
21. maja: Bosna i Hercegovina – Crna Gora, Norveška – Litvanija
22. maja: Crna Gora – Norveška, Bosna i Hercegovina – Litvanija

U drugu rundu kvalifikacija za odlazak na evropsko prvenstvo 2017. plasirat će se pobjednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

U slučaju da seniorke BiH zauzmu prvo mjesto u grupi, takmičenje nastavljaju u drugoj rundi kvalifikacija u grupi B (turniri u Francuskoj i Belgiji). U slučaju da budu najbolja drugoplasirana reprezentacija takmičenje nastavljaju u drugoj rundi kvalifikacija u grupi E (turniri u Rumuniji i Bugarskoj).

Turniri druge runde na rasporedu su od 15. do 18. septembra (prvi turnir) i od 22. do 25. septembra (drugi turnir).

 

(Agencija FENA)

Na vrh