Zoran Iljkić novi predsjednik Napretkove bečke podružnice

28. Nov 2016. | 15:41 | NV
Novo_Predsjednistvo_Bec_1

Magistar ekonomije Zoran Iljkić, rodom iz Tuzle, izabran je na 13. Skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Beč za novog predsjednika ove podružnice. Iljkić je od 2003. u Beču gdje je studirao, a danas radi kao interni revizor u Bank Austria.

Zatupnici su dosadašnjeg predsjednika Filipa Zloušića, koji je ovu dužnost obnašao punih 19 godina, izabrali za dopredsjednika podružnice, ali i predsjednika Fonda za stipendiranje „Fra Ivan Franjo Jukić“.

U novo Predsjedništvo na dužnost tajnika izabrana je Danijela Doko rodom iz Mostara, za rizničara Mario Kostić također iz Tuzle te kao članovi Tina Vlašić iz Gruda, Zdenka Mišak iz Osijeka, dr. Krešimir Šikić iz Sarajeva i Petar Crnjac iz Splita. U Nadzorni odbor izabrani su Frano Gattin i Vojko Debeljak.

Novoizabrani predsjednik zahvalio je svima na povjerenju kazavši kako se nada da će aktivnosti bečkog Napretka i dalje biti intenzivne i na dosadašnjoj kvalitetnoj razini.

Na Skupštini su usvojena izvješća o radu i finacijsko izvješće u protekle dvije godine. Glavna bečka podružnica jedna je od Napretkovihi najaktivnijih podružnica što pokazuju i podaci. Podružnica je do sada podijelila više od 200 stipendija, a kroz 18 Ljetnih akademija prošlo je više od 500 sudionika. Ljetna akademija najznačajniji je projekt podružnice i svake godine oko 30 studenata iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske boravi tri sedmice u Beču intenzivno učeći njemački jezik, ali i upoznavajući kulturne, političke i privredne sadržaje glavnog austrijskog grada, kaže se u saopćenju iz HKD Napredak.

Napretkova podružnica u Beču osnovana je 1994. godine, a pored Beča Napredak svoje podružnice ima i u Grazu, Linzu i Innsbruku.

 

NV

Oznake:

Na vrh