Zukićev vozač sklopio sporazum sa Tužilaštvom

17. Jun 2017. | 18:47 | NV
opcinski-sud(6)

Vozač generalnog sekretara Stranke demokratske akcije Amira Zukića potpisao je sporazum o priznanju krivice sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo. Ukoliko Sud prihvati priznanje krivice, vozač Seid Fazlagić će biti osuđen na osam mjeseci zatvora, u šta će mu biti uračunato i pet mjeseci koje je do sada proveo u pritovoru.

Muhidin Kapo, advokt Fazlagića rekao je za agenciju Patria da predmet Bosna, kojim je obuhvaćen i Fazlagić ide dosta sporo, trajat će dugo, te da je procjenjeno da je za Fazlagića, zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja najpovoljnije da sklopi sporazum sa Tužilaštvom.

“Fazlagiću se stavlja na teret djelo koje je pod upitnikom da li tu djela uopće i ima. Ali, zbog njegovog zdravstvenog stanja procijenjeno je da je najpovoljnije da Fazlagić sklopi sporazum sa Tužilaštvom o priznanju krivice. On je bolestan čovjek, pije devet tableta dnevno, i teško da bi izdržao do kraja dokazivati nevinost pod ovakvim okolnostima”, rekao je Kapo.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Amira Zukića i ostalih osumnjičenih u akciji “Bosna”, a koju je prethodno podiglo Tužilaštvo KS zbog sumnje na nelegalna zapošljavanja u javnim preduzećima u BiH.

Optužnica je potvrđena protiv protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića, piše NAP.

 

NV / NAP

Na vrh