Zvizdić: Hadžići su uvijek bili najstabilnija tvrđava SDA

Sinoć je u prepunoj Sportskoj dvorani Hadžići održan centralni predizborni skup SDA za Općinu Hadžići

10. Oct 2014. | 09:15 | S.K
29835

Pored članova, simpatizera, čelnika ove stranke, prisustvovali su i kandidati za sve nivoe vlasti sa područja Kantona Sarajevo, te su ovom prilikom i predstavljeni građanima Hadžića. 

Pored predstavljanja kandidata, upriličen je i prigodan kulturno-umjetnički program.

 Skupu su se obratili Denis Zvizdić predsjednik KO SDA Sarajevo i nosilac liste za Parlament FBiH izborna jedinica 11, Asim Sarajlić nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Safet Kešo nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH izborna jedinica 7, Sabahudin Delalić nosilac liste za Kantonalnu Skupštinu KS, te u svojstvu domaćina skupa Eldar Čomor predsjednik OO SDA Hadžići i Hamdo Ejubović načelnik Općine Hadžići. 

Denis Zvizdić je podsjetio da su Hadžići uvijek bili najstabilnija tvrđava SDA. 

“Vi ste primjer našeg slogana "U jedinstvu je snaga". Bez tog jedinstva bi bilo nemoguće da oformimo Armiju RBiH, odbranimo BiH, stavimo BiH na tračnice za euroatlantske integracije. Ovaj slogan znači ponovno okupljanje svih patriotskih snaga, svih onih kojima je BiH u srcu, prkosnih Bosanaca pred kojima će ustuknuti svi koji žele dijeliti ovu BiH i svi oni koji nas osam godina drže u mraku. Ovaj slogan znači poziv ovim časnim i poštenim ljudima da se pridruže ovoj čistoj rijeci koja se zove SDA, i da podržimo čovjeka koji je učio od najboljeg. Čovjeka izgrađenog političkog, državničkog stava, sa jasnim prioritetima – zaštita države, istine i pravde, ali koji je spreman i na kompromis. Podržite Bakira Izetbegovića”, kazao je u svom izlaganju Zvizdić. 

Safet Kešo se osvrnuo na sve ključne momente za Bošnjake, a na čijem čelu je uvijek bila SDA. 

“Osnivanjem SDA položili smo prvi najozbiljniji ispit za Bošnjake. Tada smo od vjerske skupine postali politički faktor i dobili svoje ime i svoj jezik. Kasnije smo formirali armiju, odbranili domovinu, obnavljali ovu zemlju nakon uspostavljanja nepravednog Dejtonskog sporazuma. Bili smo na čelu najuspješnijih perioda za ovu zemlju. Snagu nam dajete vi kojima ne govorimo, već s kojima razgovaramo. Danas su BiH, Bošnjak i Bosanski jezik činjenice. To je danas armirani beton koji niko ne može ugroziti. Mi nećemo trgovati interesima ove države”, kazao je Kešo. 

Asim Sarajlić je sve pozvao da glasaju za SDA, a posebno za kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva, Bakira Izetbegovića.

“Na našim listama imate i mladih i lijepih i pametnih i iskusnih i dokazanih heroja i uvaženih profesora i uvaženih dama koje su obnašale časne funkcije u našem gradu i državi. Budi se naš narod i naša snaga. Uvijek su se dizali protiv nas. Imamo deset kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva. Ali SDA ima svoj korak koji ide uvijek naprijed. Zato SDA jedina u BiH može postići to da se i u oktobru BiH zeleni”, riječi su Sarajlića. 

Sabahudin Delalić je naglasio da SDA u Kantonu Sarajevo odgovornost može preuzeti jedino sa minimalno 15 mandata.

“Sa petnaest mandata možemo pomoći svim našim načelnicima. A uz vašu podršku, imaćemo SDA načelnike i gdje nisu trenutno na vlasti. U zraku se osjeti pobjeda diljem BiH”, rekao je Delalić. 

U proteklih mjesec dana izborni štab SDA Hadžići na čelu sa Eldarom Čomorom, predsjednikom OO SDA Hadžići, održao je preko trideset mjesnih skupova prilikom kojih je razgovarano sa građanima Hadžića kako bi razumjeli sve probleme. 

“U periodu od 2002 do 2006. SDA je imala 52 posto vaših glasova, a u Skupštini Kantona Sarajevo petnaest zastupnika, desetine zastupnika u Palamentu FBiH, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, premijera Vlade Federacije BiH, premijera Kantona Sarajevo i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, rahmetli Tihića. Tada je BiH išla naprijed i to želimo opet. Danas u Kantonu Sarajevo imamo 20 posto zastupničkih mjesta, a traže nam 100 posto odgovornost. Dajte nam potpuno povjerenje i mi ćemo preuzeti potpunu odgovornost. Uvežimo liniju između predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Izetbegovića i načelnika Ejubovića”, podsjetio je Čomor, nakon čega je predstavio kandidate OO SDA Hadžići. 

U toku mandata načelnika Ejubovića u Hadžiće je uloženo više od 200 miliona KM, a općina je doživjela procvat. 

“U noći osnivanja SDA prije dvadeset četiri godine u ovoj sali napravljen je alat da se ova zemlja sačuva. Sačuvali smo je i obnovili. Danas ova stranka mora da istraje u činjenju dobra”, kazao je Ejubović, saopćila je Služba za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.

Oznake: >

Na vrh