Zvizdić: Jasno definisati namjenu sredstava u tekstu zakona o akcizama

4. Oct 2017. | 11:56 | NV
FNA_63307

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da je priča o zakonu o akcizama vrlo jedonstavna ideja koja je bazirana na novom investicionom ciklusu i izgradnji autocesta i cesta.

“Novi prijedlog zakona o akcizama u svom tekstu mora sadržavati jasnu namjenu tih sredstava. Očekujem da zakon koji će biti upućen od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Vijeću ministara u svom tekstu ima jasno definisanu namjenu sredstava, da su to sredstva za izgradnju cesta i autocesta”, rekao je Zvizdić novinarima nakon otvaranja Zeničkog sajma privrede (ZEPS).

U tom slučaju, naglasio je Zvizdić, to značajno povećava mogućnost da zakon o akcizama bude usvojen.

“Ako Upravni odbor ne postigne taj nivo transparentnosti mi ćemo nastojati da to uradimo na nivou Vijeća ministara BiH”, poručio je Zvizdić.

On je jučer izdao i saopćenje u kojem je pozvao članove Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a posebno predstavnike entiteta, da postignu saglasnost o tekstu zakona o akcizama koji će sadržavati potreban nivo transparentnosti i jasno definiranu namjenu sredstava.

 

NV / Fena

Na vrh