Zvizdić: Pred nama je do sada najvažnija i najkompleksnija faza evropskih integracija

29. Dec 2016. | 09:31 | NV
Zvizdic 003 28-12-16

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je jučer u Sarajevu sa rukovodiocima državnih agencija o dinamici procesa dostavljanja odgovora na upitnik Evropske komisije (EK).

Predsjedavajući Zvizdić je direktorima državnih agencija rekao da je 2016. godina, u kojoj je predata kredibilna aplikacija za članstvo i dobijen upitnik EK, bila najuspješnija godina integracijskih procesa Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da je pred nama do sada najsloženija faza evropskih integracija u kojoj se trebaju izraditi cjeloviti i jasni odgovori na pitanja Evropske komisije. Zatražio je od rukovodioca institucija BiH da svoj rad koordiniraju sa Direkcijom za evropske integracije BiH (DEI BiH), poštuju zadate rokove i daju kvalitetne i jasne odgovore na postavljena pitanja kako bi izbjegli postavljanje dodatnih pitanja, što je redovna praksa unutar ovog procesa.

Predsjedavajući Zvizdić je pozvao institucije u BiH da sarađuju i koordinirano djeluju sa Vijećem ministara BiH, resornim ministrima i Direkcijom za evropske integracije.

 

NV

Na vrh