Zvizdić: Rad Vijeća ministara bio nužan uvjet za podnošenje aplikacije

Sve što je Vijeće ministara BiH uradilo u 2015. godini na putu evropskih integracija bio je nužan uvjet i odličan uvod za podnošenje aplikacije kao jednog od najvažnijih događaja u procesu EU integracija koji još jednom potvrđuje jasnu evropsku oprijedijeljenost BiH, izjavio je za Fenu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u povodu sutrašnje predaje aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji

14. Feb 2016. | 09:53 | S.M
54531


"Kada se ovoj činjenici doda kredibilna provedba Reformske agende i usvojeni mehanizam koordinacije, onda naša aplikacija ima svoju vjerodostojnost", poručio je Zvizdić.

Predsjedavajući Zvizdić je na konferenciji za novinare u srijedu potvrdio da je Vijeće ministara BiH donijelo odluku o uspostavljanju "Mehanizma koordinacije", tijela koje bi trebalo omogućiti da BiH u procesu evropskih integracija s Evropskom unijom razgovara usaglašenim glasom, čime je bio ispunjen važan uvjet za predaju aplikacije za članstvo u Uniji.

Tada je naveo da su zastoji na putu ka EU prevladani i da je BiH na putu ka evropskim integracijama, a sve to konstatirano je i u Izvještaju za BiH Evropske komisije.

(Agencija FENA)

Na vrh