Zvizdić: Upitnik najkompleksniji zadatak za institucije BiH

10. Dec 2016. | 08:49 | NV
FNA_40548

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon sastanka s komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, koji mu je uručio Upitnik Evropske komisije, izjavio novinarima da dobivanje tog dokumenta za nas predstavlja jedan od najvažnijih datuma u dosadašnjem procesu evropskih integracija BiH.

“Upitnik predstavlja do sada najsveobuhvatniji, najsloženiji, najkompleksniji zadatak za institucije BiH”, ocijenio je Zvizdić, navodeći da se Upitnik sastoji iz 33 poglavlja.

Komesar Hahn je kazao da danas imamo jedan mali praznik s predajom Upitnika vlastima BiH, dodajući da on sadrži tačno 3.242 pitanja.

Po njegovim riječima, današnji čin predaje predstavlja završetak pozitivne godine koja je iza BiH u smislu njenih odnosa s EU.

“Mogu se prisjetiti nekih od postignuća, uključujući i provedbu Reformske agende koja je u toku, potom usaglašavanje Mehanizma koordinacije koji će biti bitan, ne samo u procesu popunjavanja odgovora na Upitnik, već i u narednim koracima koji će slijediti u ovom procesu”, naveo je komesar Hahn.

 

NV / Fena

Na vrh