Al Shiddi grupacija pomogla rad Roditeljske kuće u Sarajevu

8. Mar 2017. | 17:14 | NV
Donacija-roditeljska kuća

Predstavnici Al Shiddi grupacije danas su  uručili novčanu donaciju Udruženju ”Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”, a koja će biti usmjerena za rad Roditeljske kuće u Sarajevu. Sredstva će pokriti režijske troškove održavanja kuće za naredna dva mjeseca.

‘’Izuzetno nas raduje donacija Al Shiddi grupacije koja će značajno pomoći u radu kuće i našim malim herojima osigurati bolje uslove boravka u kući. Zajedno sa našim stručnim osobljem, svakodnevno se trudimo djeci pružiti mnogo pažnje i ljubavi, a aktivnosti koje provodimo osmišljene su s ciljem da se djeca osjećaju kao kod svoje kuće i bar na kratko zaborave na bolest. Njihova borba, želja za životom i sjajna iskra u očima svakodnevno nas ispiririšu i dodatno motiviraju da istrajemo u borbi za njihove živote’’, istakao je Fikret Kubat, projekt menadžer Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”.

Roditeljska kuća u Sarajevu otvorena je 2016. godine, a od dana otvaranja do danas, bila je dom za više od 50 porodica s područja cijele Federacije BiH. Zahvaljujući dobrim ljudima i društveno odgovornim kompanijama, kuća je do sada uspjela osigurati besplatan smještaj za sve roditelje i njihove mališana, no ipak je potrebno sistemsko rješenje kako bi ova kuća mogla u potpunosti da nastavi s funkcioniranjem.

 

NV

Na vrh