Američka ambasadorica Cormack se sastala sa grupom gradonačelnika i načelnika u BiH

22. Sep 2017. | 16:58 | NV
cormack nacelnici

Na marginama “Američkog biznis foruma za promociju i umrežavanje” koji se održava danas u Banja Luci, ambasadorica SAD u BiH, Maureen Cormack, susrela se sa grupom načelnika i gradonačelnika.

“Ovaj radni ručak bio je prilika za razgovor o tome kako su ovi gradonačelnici i načelnici poboljšali poslovnu klimu u svojim opštinama i gradovima, sa posebnim akcentom na najefikasnijim metodama za ostvarivanje ekonomskog rasta i kako Ambasada SAD u BiH može pružiti podršku daljem razvoju na lokalnom nivou.

Većina načelnika i gradonačelnika koji su danas prisustvovali radnom ručku na čelu su opština/gradova koji su dobili BFC certifikate za povoljno poslovno okruženje. Ovi certifikati se dodjeljuju na osnovu uslova za poslovanje na lokalnim nivoima s ciljem da omoguće razmjenu iskustava, podstaknu kvalitetno upravljanje lokalnih vlasti i povećaju konkurentnost među opštinama i gradovima u regionu i tako privuku nove investicije” saopćeno je iz ambasade.

Sastanku su prisustvovali: Edin Delić – načelnik Općine Lukavac, Fuad Kasumović – gradonačelnik Zenice, Mićo Mičić – gradonačelnik Bijeljine, Igor Radojičić – gradonačelnik Banja Luke, Jasmin Imamović – gradonačelnik Tuzle, Milenko Đaković – gradonačelnik Prijedora, Muhamed Ramović – gradonačelnik Goražda i Zoran Adžić – načelnik Opštine Gradiška.

 

NV

Na vrh