Atentat u Ankari: Čovjek prvi s desna

29. Dec 2016. | 21:48 | O. H.
1482188656593

Prošla sedmica u Turskoj i u svijetu ostaće upamćena po tragičnom događaju kada je turski atentator hicima iz pištolja usmrtio ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova.

No, jedan zanimljiv detalj i dalje zaokuplja pažnju turske i šire javnosti, a vezan je za fotografiju koja je uslikana u toku napada dok je napadač još bio živ i predstavljao opasnost po prisutne u galeriji u elitnom dijelu Ankare gdje se incident i desio.

Naime, kao što se vidi na fotografiji, sa desne strane nalazi se čovjek koji za razliku od ostalih preplašenih lica čuči i sasvim mirno posmatra šta se dešava. Novinarka turskog portala 5harfli.com uspjela je doći do ovog gospodina koji je tražio da mu se ime ne spominje, ali je ipak prokomentarisao svoj izraz lica sa fotografije.

“Ni meni samom nije jednostavno definisati moj izraz lica sa ove fotografije. Ne mogu se ni sjetiti šta sam u tom momentu razmišljao. Zapravo mogu reći da se ne mogu sjetiti 80 posto detalja koje sam vidio te noći. Sve želim što prije zaboraviti, ali isto tako mogu reći da se nisam uplašio što se i vidi sa mog izraza lica. Kao da sam razmišljao: “Zašto ovo rade, zašto se ružne stvari dešavaju kada se mogu lijepe stvari dešavati”? A to je u stvari nešto o čemu tako često promišljam: “Zašto nam živote pretvaraju u pakao kada možemo u slozi i ljubavi tako lijepo živjeti?”

Kako navodi portal gospodin sa slike je zatrašio da mu se identitet ne objavljuje te da se umjesto imena koristi “čovjek s desna”.

 

NV / foto AP

Na vrh