Bajrović: HDZ je opasniji od SNSD-a za BiH

4. Jan 2017. | 21:02 | NV
reufbajrovic2-600x300

Predsjednik Građanskog saveza Reuf Bajrović smatra da ministrica odbrane BiH Marina Pendeš treba da podnese ostavku iz moralnih razloga povodom učešća Oružanih snaga BiH u obilježavanju 9. januara u Republici Srpskoj te da je politika koju vodi HDZ za BiH puno opasnija od politike SNDA-a i Milorada Dodika.

„Odluka ministrice Marine Pendeš je jedan u dugom nizu dokaza da HDZ radi jednako na razbijanju BiH kao i Milorad Dodik. Samo SDA ne vidi, tj. ne želi da vidi, da je to tako i uopšte ne treba bit iznenađen ako i dalje nastave da ispunjavaju predizborna obećanja Dragana Čovića“, kaže Reuf Bajrović, lider Građanskog saveza.

„Bilo bi moralno da Marina Pendeš podnese ostavku nakon ovoga i da se izabere nova osoba na mjesto ministra odbrane. Međutim, to se neće desiti, stoga bi trebalo cijelo Vijeće ministara smijeniti i izabrati novo koje neće raditi na razbijanju zemlje. Pendeš je ovu odluku donijela i u ime svojih koalicionih partnera.“

„Mi u Građanskom savezu već mjesecima govorimo da je HDZ opasniji po zemlju od SNSD-a jer ima podršku službenog Zagreba, a i većine u EU. Da nije tako do sada bismo valjda čuli jedan demantij iz Zagreba ili Brisela“, zaključuje Bajrović.

NV

Na vrh