Banja Luka: Sajam za djecu i porodicu

18. May 2017. | 19:56 | NV
Sajam za djecu i porodicu

Sajam za djecu i porodicu održaće se 20. i 21.maja 2017 godine u SD Borik u Banjaluci. Ova manifestacija ima za cilj promociju pozitivnih vrijednosti djece i porodice u cjelini .

Organizatori pozivaju sve mališane grada Banja Luke i okoline i njihove roditelje da dođu na Sajam jer ih očekuje mnogo zabave, iznenađenja, poklona, sajamskih popusta edukativnih, kreativnih i sportskih sadržaja.

“Veoma smo ponosni na Festivalski dio Sajma, gdje će nastupiti mališani banjalučih vrtića, školarci iz banjalučkih osnovnih škola, članovi plesnih škola, muzičkih i dramskih sekcija, vokalni solisti i to Emilija Boškić i Sergej Pajić, članovi Mama Vox ateljea. Također, uživaćemo u izvođenju hora te u modnim revijama”, poručili su organizatori.

Posebno zadovoljstvo svim mališanima će predstavljati Mala prodavnica, gdje će sva djeca imati priliku da budu mali trgovci. U maloj prodavnici može se učestvovati tako što se donese jedna ili više dobro očuvana igračka. Prodajom te igračke dobija se bon/novac za kupovinu neke druge igračke u maloj prodavnici. Sve igračke koje se ne prodaju biće poklonjene djeci i dječijim ustanovama.

Pored Male prodavnice tu je Kreativni kutak koji će djeci kroz razne radionice pružiti priliku da nauče da izrađuju nakit, figurice od gipsa i gline, a za najmlađe tu su bojanke i razne maskote. Mališani će imati priliku da nauče kako se razvija tijesto u pekari, kao i kako se pravilno održavaju i njeguju zubići, te kako nastaje jedna modna kreacija. Oni najkreativniji i najaktivniji biće nagrađeni poklonima.

Dječacima koji dođu na Sajam biće posebno zanimljiv Sportski poligon. Škole sporta će djeci približiti aktivnosti kojima se bave, a posebno zanimljivo biće mačevanje, boks, te kung fu.

Ove godine nisu zaboravljene ni mame, pa su zajedno sa izlagačima spremljeni pokloni šminkanja, radionice za trudnice, savjete psihologa, nutricioniste i fitnes trenera, te kuhari koji će u toku trajanja sajma pripremati ukusna jela.

 

NV

Na vrh