Baždarević i Džeko: Znamo o kakvom se timu radi, ali idemo na pobjedu

6. Oct 2017. | 23:04 | NV
4(16)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Belgije, piše agencija Patria.

Uoči sutrašnje utakmice održana je konferencija za medije na kojoj su govorili selektor Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko.

“Nadam se da će tradicija biti nastavljena, svi ponavaljaju o kakvom se protivniku radi, moramo da pokažemo jedno izuzetno lice i ostavimo bolji dojam nego u prošlim utakmicama, igrat ćemo dobar fudbal da ostvarimo dobar rezultat, iako znamo da će biti teško”, kazao je Baždarević.

“Znamo o kome se radi, utakmica se ne može riješiti u 15 minuta, radili smo na više opcija, očekujem da će biti teško od prve minute, ali imamo svoje adute da ostvarimo pravi rezultat, mislim da se ekipa ne može dobiti tako brzo protiv jake ekipe kao što je Belgija.”

Baždarević se osvrnuo na uslove i vremenske prilike koje čekaju sutra naše igrače.

“Ovakvi uslovi, ne samo protivnika, već i nas tjeraju na razmišljanje, mislim da će biti to nešto drugo nego što su oni zamišljali i mi, nemamo izbora kakvo god vrijeme da bude moramo igrati i dati sve od sebe. Radimo pred svaku utakmicu na osnovu protivnika spremamo plan i rad i radimo na tome da odigramo najbolje što možemo u tom momentu, učinili smo sve da protivnika dočekamo na što bolji način, moramo pokazati najbolje i pravo lice u ovom momentu, ne bih se vraćao na izostanak puno igrača, mislim da ovim što imamo možemo pokazati pravo lice”, istakao je selektor Baždarević.

Edin Džeko je igrač od kojeg se najviše očekuje u sutrašnjem duelu. Kapiten bh. reprezentacije je svjestan težine utakmice protiv Belgije, ali je naglasio da se jedino uz maksimalan pristup može doći do planiranog rezultata.

“Što se tiče naših planova za sutra, taj dio ćemo ostaviti za početak sutrašnje utakmice, sigurno je Belgija jedna od najboljih reprezentacija, imamo veliki respekt prema njima, ali mislim da i mi imamo svoje šanse, ako svaki igrač da svoj maksimum možemo doći do pozitivnog rezultata”, rekao je Džeko.

O napuštanju reprezentacije još uvijek ne razmišlja, ali je svjestan da će doći vrijeme kada više neće moći ponuditi maksimum reprezentaciji.

“Još malo i budućnost reprezentacije će biti bez Edina Džeke, sve je to normalno, sigurno će doći vrijeme kada neću moći dati sve, ali mislim da mogu odigrati još neku utakmicu”, rekao je napadač Rome.

Džeko nije htio komentarisati posljednje utakmice kada je reprezentacija pokazala različita lica.

“Ne bih se vraćao na pozitivna i negativna lica, kao što sam već rekao važno je da svaki igrač da svoj maksimum i samo tako ćemo postići ono što želimo”, zaključio je kapiten naše reprezentacije.

Utakmica između BiH i Belgije igra se u subotu u 18 sati na stadionu Grbavica.

 

NV / NAP

Na vrh