Baždarević: Učinit ćemo sve da ostvarimo povoljan rezultat

1. Jun 2017. | 14:10 | NV
mesa armin(1)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je danas okupljanje na Ilidži pred kvalifikacijsku utakmicu za SP protiv Grčke koja će biti odigrana 9. juna u Zenici.

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević je danas održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o jednoj od ključnih utakmici na putu prema SP u Rusiji naredne godine.

“Uradit ćemo sve što možemo kako bismo spremni dočekali Grčku. Svi igrači stižu danas, osim onih koji igraju u Turskoj i Grčkoj, te Miralema Pjanića i Harisa Medunjanina, koji su još zauzeti obavezama u klubu. Neki su već došli, a neki dolaze uskoro. Na večerašnjem treningu će biti prisutno 20 igrača”, kazao je na početku selektor Baždarević.

Selektoru su zbog povreda već otkazali dolazak Milan Đurić, Danijel Miličević, Daniel Pavlovići Avdija Vršajević, zbog suspenzije nema Seada Kolašinca, dok već dugo nema ni Emira Spahića.

“Razloga za optimizam ima, ali i razloga za zabrinutost zbog situacije s Kolašincem, Đurićem, Spahićem, koji nisu tu, izostanaka Milićevića i Pavlovića, a još ne znamo šta će biti s Vršajevićem. To su sve glavobolje, ali moramo misliti o onima koji su ovdje s nama. Najvažnije je da su zdravi i motivisani i da radimo po planu. Učinit ćemo sve za povoljan rezultat. Grčka je također u problemima zbog otkaza nekih igrača, međutim njima neriješen rezultat više odgovara nego nama, tako da su u blagoj prednosti”, kaže selektor i dodaje da Grci “imaju problema kao i mi, ali su protiv Belgije pokazali jedno drugačije lice u odnosu na ono protiv nas u Atini. Moramo biti spremni, oni su čvrsta i agresivna ekipa koja zna igrati defanzivno, ali i na kontre. Spremamo se za različite varijante, oni neće doći ovdje da se brane. Trebat će nam borbenosti i pameti. O njima znamo puno, analizirat ćemo sve, ali ako ponovimo utakmicu iz Grčke, imamo šanse za pozitivan rezultat.”

 

NV / NAP

Na vrh