Beč: Duga noć muzeja u kojoj učestvuje 129 muzeja

6. Oct 2017. | 21:50 | NV
ORF-LNDM_W_LeitnerHans_1

Na manifestaciji sudjeluje 129 bečkih muzeja, među kojima su Albertina, Belvedere, Muzej historije umjetnosti, Prirodnjački muzej, Muzej grada Beča, Muzej satova, Tehnički muzej, Muzej vojne istorije, Carska riznica, Kuća muzike, Nacionalna biblioteka u Hofburgu, Muzej tramvaja i mnogi drugi. Mnogo je interesantnih izložbi poput “Stopover- Ways of Temporary Exchange u muzeju Q21, “How to Live Together” u muzeju “Kunsthalle Wien”.

Ove godine su zastupljene nove lokacije koje čekaju da ih posjetitelji otkriju, poput muzeja “Brennpunkt”- Muzej kulture grijanja Beč. U najtoplijem muzeju Beča možete se između ostalog diviti eksperimentima uživo o hladnoći i toploti i stvaranju energije.

U muzeju je 01. oktobra otvorena i specijalna izložba “Ne mrznite se – Putovanje ispod nule”. Izložba daje odogovore na pitanja: Da li kroz zamrzavanje možemo živjeti vječno? Kako je ledište postalo nulta tačka? U čemu je tajna topljenja leda?  Posjetitelji muzeja mogu istražiti mnogobrojna tehnička pomoćna sredstva koji su izumljeni za proizvodnju vještačke hladnoće: klimatske kanale, hladnjače kao i hladnjake i mašine za proizvodnju sladoleda.

 

NV

Oznake: > >

Na vrh