Bećirović: Dodikova priča o odcjepljenju RS povećava šanse da ovaj entitet nestane

3. Oct 2017. | 14:15 | NV
denis b(6)

Ozbiljna bosanska politika mora biti pametna, hrabra i uporna. Neprijatelji Bosne i Hercegovine moraju znati da mi imamo i pamet i snagu da očuvamo suverenitet, nezavisnost i nedjeljivost države Bosne i Hercegovine, poručio je SDP-ov poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, odgovarajući na izjave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska da će ovaj bh. entitet i Srbija jednog dana biti isto.

Milorad Dodik je u nedjelju u intervjuu za ruski Sputnjik rekao da vjeruje da će „Beograd i Banja Luka u budućnosti ponovo biti u jednoj državi“.

“Miloradu Dodiku javno poručujem da je bolje da se ni u snu ne igra sa državom Bosnom i Hercegovinom. Manji bosanski entitet RS nije ni prirodna, ni historijska, ni demokratska tvorevina. Nastavi li Dodik sanjati i raditi na realizaciji zločinačkih velikosrpskih snova onda mora znati da su puno veće šanse da manji bh. entitet RS nestane nego da postane dio Srbije“, reagirao je Bećirović.

“Nažalost, većina bh. političara misli da je državna politika ‘mudro ćutanje’ i borba za unosne funkcije u profitabilnim preduzećima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Banja Luci, Bihaću, Travniku … Oni zbog svojih dnevno-političkih i uskostranačkih preokupacija nemaju vremena da se bave zaštitom države i državnih interesa Bosne i Hercegovine. Naravno, osim u predizbornoj godini. Tri godine ćute i onda se naglo politički ‘probude’ i ‘osvijeste’. Na građanima je da prepoznaju one koji su četiri godine uporno djelovali na zaštiti države Bosne i Hercegovine ili da opet ‘nagrade’ one koji to rade samo godinu dana pred izbore“, zaključio je Bećirović, prenosi Patria.

 

NV / NAP

Na vrh