Bečki aerodrom ulaže 50 miliona eura u novi kancelarijski prostor

5. Jan 2017. | 15:21 | NV
Airport City_Fotocredit_Flughafen_Wien_AG

Bečki aerodrom “Flughafen Wien AG” uložit će više od 50 miliona eura u moderan kancelarijski kompleks na više od 20.000 kvadratnih metara. Budući “Office Park 4” biće otvoren početkom 2020. godine, a njegova izgradnja treba doprinijeti atraktivnosti cjelokupnog aerodromskog okruženja i poslovnog kompleksa “Airport City”.

Ciljna grupa nisu samo lokalne firme, već i međunarodne kompanije, a naročito takozvane “Brexit izbjeglice” koje Bečki aerodrom nastoji namamiti položajem u srcu u Evrope.

Menadžment aerodroma navodi da je “Airport City” optimalna lokacija za firme zbog međunarodne saobraćajne povezanosti, logističkih kapaciteta, odlične IT konekcije i komforne radne sredine sa dovoljnim brojem mogućnosti za kupovinu, parkinzima i povezanosti sa javnim prevozom.

A da vlada veliki interes firmi za poslovnu zonu na aerodromu potvrđuje podatak da se ovdje u 2016. godini nastanilo 12 firmi sa ukupno 600 uposlenih. Poslovne zgrade Office Park 1, 2 i 3, kao i objekat 645 su popunjeni.

Nova poslovna zgrada Office Park 4 biće izgrađena na zapadnoj strani tornja kod prilaza aerodromskom arealu. Nakon njene izgradnje “Airport City” će imati 110.000 kvadratnih metara kancelarijskog i konferencijskog prostora.

 

NV

Oznake: >

Na vrh