Besplatni fitness treninzi u Domu kulture Vratnik

25. Jul 2017. | 16:45 | NV
treninzi

Zahvaljujući projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” u Domu kulture Vratnik se već dva mjeseca održavaju besplatni fitness teninzi.

Općina Stari Grad je, na osnovu ovog projekta kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP u BiH, već dobila izuzetnu finansijsku i tehničku podršku za izgradnju dječijih igrališta i saobraćajnica, opremanje prostorija mjesnih zajednica računarskom opremom, uspostavu informatičkog kabineta, a Vratnik je dobio fitness dvoranu, opremu i trenere.

Važno je istaći da su svi navedeni projekti bili prijedlozi građana koji žive u ovim mjesnim zajednicama i koji su putem Savjeta mjesnih zajednica izrađivali projekte i aplicirali za sredstva.

Za realizaciju ovog projekta zaduženo je Udruženje “Naš koncept” iz kojeg poručuju da na profesionalan i ljubazan način žele potaknuti i unaprijediti fitness status svih trenutnih, ali i budućih polaznika. Fitness trenerica Alma Mizdrak nam je kazala da se treninzi održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 19 sati i da su svi dobro došli.

“Zahvaljujući Općini Stari Grad i stranim partnerima smo dobili svu potrebnu opremu, stepere, strunjače, šipke sa svim težinama, i tako bez problema ovdje organizujemo aerobik, kružni i funkcionalni trening”, kazala je trenerica.

Mizdrak je dodala da je interesovanje ogromno, i da su sredinom maja kada je počeo ovaj projekat imali skoro po 50 žena na treninzima, ali je zbog godišnjih odmora trenutno taj broj manji.

Lejla i Samina iz starogradskih mjesnih zajednica Sumbuluša i Vratnik su nedavno počele dolaziti i jako su zadovoljne treninzima.

“Ovdje se, pored fitnessa možemo i družiti sa ostalim polaznicama, što nije bio slučaj u teretanama koje smo prije posjećivale”, kazale su. Za trenericu imaju samo riječi hvale, jer se trudi svakome posvetiti i dati najbolje moguće savjete.

treninzi1

NV / NAP

Na vrh