Bosanskohercegovački Euro-Asfalt povezuje crnogorske općine Berane i Kolašin

18. May 2017. | 12:13 | NV
gradiliste-crna-gora1-1000x562

Počela je izgradnja saobraćajnice Lubnice – Jezerine koja se nalazi između crnogorskih općina Berane – Kolašin. Projekt vrijedan oko 80 miliona KM, koji gradi bh. kompanija Euro-Asfalt imat će veliki ekonomski značaj za ovaj dio Crne Gore, piše NAP.

“Ovo je projekt koji ima veliki ekonomski značaj ne samo za ove dvije općine, već i za čitav sjever zemlje. Radovi obuhvataju tunel od 2,8 kilometara, most od 150 metara, a obuhvatit će i trasu od 14,4 kilometra. Ovom saobraćajnicom put od centra Berana do centra Kolašina bit će skraćen za četrdesetak kilometara. Euro-Asfalt je kredibilna kompanija što garantuje da će projekt biti završen na vrijeme, a vjerujemo da će u ovom poslu biti mjesta i za crnogorske kompanije kao podizvođače”, kazao je crnogorski premijer Duško Marković tokom otvaranja ovog gradilišta.

Osim premijera gradilište su posjetili i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković, direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, kao i načelnici općina Kolašin i Berane Željka Vukasnović i Dragoslav Sćekić.

“Zahvalni smo na ukazanoj prilici da kao izvođači na ovom projektu od velikog državnog značaja pokažemo šta možemo. Raspolažemo velikim resursima, fizički možemo postići mnogo, čak i da završimo radove prije roka od 36 mjeseci, koji je predviđen Ugovorom. Nadamo se da će nam to dozvoliti i vremenski uslovi koji ovdje znaju biti loši”, rekao je generalni direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić.

Euro-Asfalt je na ovom tenderu pobijedio renomirane kompanije iz BiH, Albanije, Turske i Kine, piše NAP.

 

NV / NAP

Na vrh