Bosić: SNSD se ponaša kao džeparoš, pozivam ih da zajedno oborimo zakone o akcizama

19. Apr 2017. | 15:31 | NV
bosic(4)

Mladen Bosić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH kazao je da je Kolegij Doma odbio zahtjev SNSD-a za smjenom Vijeća ministara za sutrašnju sjednicu PD PS BiH. Bosić je kazao da je zahtjev došao potpisan sa 6 imena poslanika SNSD-a i napisanim imenima poslanika Saveza za promjene, piše agencija Patria.

“Ja ih pozivam da sutra zajedno oborimo zakone o akcizama koji su na takav način (preglasavanjem ministara iz Saveza za promjene op.a.) stavljeni na dnevni red. SNSD se ponaša kao džeparoš, jednom rukom vas grli a drugom vas džepari. Ja ih pozivam da nam se pridruže ako ništa zbog procedure kako su došli na dnevni red”, rekao je Bosić.

Bosić je kazao da ne zna je li obezbijeđena većina za podršku zakonima, odnosno da li je bilo “zavrtanja ruku”.

“Ovi zakoni idu u hitnu proceduru, a to podrazumijeva bez amandmana”, kazao je Bosić te dodao da će biti protiv hitne procedure.

On je kazao da je puno pitanja otvoreno oko akciza, ali i namjene tih sredstava.

Bosić je odgovarajući na pitanje kako će se ukoliko zakoni prođu to odraziti na odnose koalicionih partnera, kazao da parlamentarna većina ne funkcioniše već dugo vremena ali da će tako raditi sve dok ne bude nova većina koja će izabrati novo Vijeće ministara BiH.

 

NV / nap.ba

Na vrh