Brend Inglot: Službeni make-up sponzor Narodnog pozorišta

10. Apr 2017. | 16:42 | NV
nps i inglot

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović i Adnan Muminović, izvršni direktor kompanije Rojbani d.o.o. koja je zastupnik brenda Inglot u BiH, potpisali su Ugovor o saradnji kojim Inglot stiče pravo sponzora Narodnog pozorišta.

Ovim ugovorom, između ostalog, biće omogućeno pozorišnim make -up umjetnika da sa proizvodima brenda Inglot još bolje iskažu svoju stručnost i kreativnost i doprinesu kvalitetnijem predstavljanju pozorišnih izvođača njihovoj publici.

Direktorica Narodnog pozorišta Marijela Hašimbegović je izjavila: ‘Velika nam je čast i zadovoljstvo objaviti da je vodeći svjetski renomirani brend profesionalne kozmetike, brend  Inglot, potpisao ugovor o saradnji sa Narodnim pozorištem i na ovaj način stekao poziciju oficijelnog make-up sponzora. Ovaj renomirani brend se istakao svojim kvalitetom na svjetskom nivou i trenutno je vodeći brend u svijetu mode, filma i pozorišta, i na ovaj način osvaja ljubav i povjerenje najpoznatijih make-up umjetnika. Ova saradnja svrstala je Narodno pozorište Sarajevo na listu korisnika ovog brenda uz predstave Broadway-a. Kvalitetni proizvodi ovog brenda će stvoriti bolje uslove za rad koji će i u vizualnom smislu obogatiti likovnost predstave kroz kvalitetan i izražajan make – up, i u isto vrijeme pružiti zadovoljstvo umjetnicima.”

Kompanija Rojbani d.o.o. koja zastupa brend Inglot za tržište BiH na ovaj način je ušla u porodicu sponzora koji podržavaju rad Narodnog pozorišta.

Inglot na globalnom nivou podržava brojne projekte iz oblasti kulture, ali i direktno sarađuje sa značajnim teatarskim kućama širom svijeta. Čak i u samom procesu kreiranja novih proizvoda i nijansi vrlo usko sarađuje sa teatarskim makeup artistima, kazao je Muminović.

Očekuje da će dogovorena saradnja donijeti i niz drugih projekata od kojih će koristi imati svi ljubitelji pozorošne umjetnosti.

“Zaista sam ponosan što je od danas i Inglot dio respektabilne liste prijatelja i partnera Narodnog pozorišta”, ističe Muminović.

Inglot je jedan od vodećih svjetskih lidera u oblasti dekorativne kozmetike i danas je prisutan na šest kontinenata sa više od 700 prodajnih mjesta, od Londona, Milana, New Yorka, Las Vegasa, pa do Dubaija, Kuala Lumpura i Sidneja, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

NV

Na vrh