Budućnost s učenicima Šešelja i Karadžića

13. May 2017. | 22:03 | NV
karadzic-bl

Prije dva dana u amfiteatru Pravnog fakulteta u Banja Luci održana je projekcija filma “Radovan – povik iza zidova tamnice” Dragana Elčića o nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, piše Patria.

Nakon što su 8. marta u Beogradu imali priliku slušati predavanje Vojislava Šešelja o međunarodnom pravu i Evropskoj uniji, banjalučki studenti su imali priliku gledati ispovijest jedinog svjetskog političara osuđenog za genocid.

Da stvar bude gora, banjalučke studente niko nije doveo u amfiteatar i natjerao ih da slušaju i gledaju kako je Karadžić heroj i žrtva svjetske zavjere, već su oni sami bili inicijatori i organizatori projekcije.

Projekcija je održana samo dva dana nakon što je civilizovani svijet obilježio Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom, organizovanom u Banja Luci 9. maja, prisutan je bio i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Nenad Stevandić.

Isti taj Stevandić bio je prisutan i na projekciji filma o čovjeku osuđenom za genocid.

Ministar rada i boračko invalidske zaštite RS-a Milenko Savanović je poručio kako se nada “da će film biti značajna ostavština za mlade naraštaje i da će uticati na jačanje njihove nacionalne svijesti”.

Dok studenti širom svijeta protestima i svim drugim pravnim sredstvima traže svoja prava i unaprijeđenje kvaliteta obrazovanja, studenti u našoj zemlji, ovaj put u Banja Luci, slušaju predavanja i ispovijesti osuđenika za najteže ratne zločine.

Može li neko zamisliti budućnost u kojoj će na najvažnijim funkcijama u državnim tužilaštvima i sudovima biti ljudi koji su studentske dane umjesto učeći provodili slušajući predavanja i gledajući dokumentarne filmove o ljudima osuđenim za genocid?

Sadašnjost nam nije nimalo dobra, a izgleda ni budućnost nam neće biti baš svjetla.

 

NV / NAP

Na vrh