Burno u NS RS: Dok je Govedarica govorio, Dodik napustio salu

6. Nov 2017. | 23:03 | NV
narodna-skupstina

Narodna skupština Republike Srpske je u poslijepodnevnim satima nastavila raspravu o suspenziji referenduma o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u istom pravcu kao i na početku zasjedanja – optužbama, vrijeđanjima i digresijama koje nemaju veze sa temom.

Vukota Govedarica je na izlaganja Milorada Dodika rekao da su to “moralna rastrojstva”:

“Dodik nam drži slovo 10 sati. Narod od sreće, jel’ tako, napušta RS i traži koru hljeba negdje drugdje. Puigdemont se nije krio iza opozicije, rekao je idemo na referendum”, kazao je Govedarica.

Dok je Govedarica prvi put govorio Dodik je napustio salu. I nakon povratka se nastavila rasprava “ko je muško”.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić je Miloradu Dodiku poručio da laže, ali i da se liječi.

“Ako si muško održi referendum. Bolje Vam je da zatvorite usta kad je Miladin Stanić u pitanju. Nemoj da ja pričam koliko ste zemlje u Gradišci na svoju porodicu prenijeli”, kazao je Stanić.

Dodik je onda Stanića nazvao “privatizacionim špekulantom i ratnim distributerom” i kazao mu da prestane da priča o poštenju. Pominjao je učešće u ratu i navodne zloupotrebe novca u tom periodu. Opoziciju je Dodik nazvao luzerima.

“Ja kad izgubim izbore u Laktašima, neću se više baviti politikom”, kazao je Dodik.

“Ako si muško provedi referendum”, ponovio je Stanić.

“Ne zanimaju me takvi tipovi kao što si ti. Ja ti nisam ta vrsta tipa. Bježi od mene. Nisam za te parade i tu priču. Ja sam za drugu mušku priču”, replicirao je Dodik.

“Meni je žao što sam tražio da se pozovete u Skupštinu. NSRS nije doživjela veću blokadu pa ni blamažu kao ovo danas. Ni one pištaljke nisu ravne”, kazao je Nedjeljko Glamočak iz SDS-a.

Inače, samo jedan poslanik vladajućih Radovan Višković javio se za riječ. Diskutovao je uglavnom predsjednik RS koji je replicirao svim poslanicima.

Interesantno je da je najaktivniji narodni poslanik Dragan Čavić danas neobično tih, imao je jednu kratku diskusiju.

 

NV / NAP

Na vrh