Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio Raziju Mujanović: Riješiti status vrhunskih sportista

6. Oct 2017. | 19:11 | NV
Izetbegović i Mujanović 1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je čestitao našoj najboljoj košarkašici prijem u FIBA-inu Kuću slavnih, istakavši da je to veliko priznanje za Raziju Mujanović lično, ali i za bh. sport i državu Bosnu i Hercegovinu  u cjelini.

Razija Mujanović je jedna od 13 košarkašica iz cijelog svijeta kojoj je FIBA prijemom u Kuću slavnih odala priznanje za doprinos košarkaškom sportu. Osim nje, u Kuću slavnih ranije je primljen i naš najbolji košarkaš Mirza Delibašić.

Tokom srdačnog razgovora Razija Mujanović i član PBiH Izetbegović su se podsjetili na uspjehe koje je ona ostvarila u svojoj bogatoj karijeri. Mujanović je istakla je da je uvijek s ponosom predstavljala svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je i situaciji u bh. sportu i statusu sportista, naročito nakon okončanja njihovih karijera. Konstatovano je da je potrebno, odgovarajućim propisima i na kvalitetan način, riješiti status zaslužnih sportista, osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim i evropskim prvenstvima.

 

NV

Na vrh