Članovi Patriotske lige KS predali plaketu premijeru Konakoviću: “Mi moramo našoj djeci prenijeti istinu o onome što nam se desilo u periodu ’92-’95.“

14. Jun 2017. | 16:31 | NV
IMG_2660

Predsjednik i potpredsjednik Izvršnog odbora Saveza udruženja boraca “Patriotske lige“ Kantona Sarajevo Enver Čičko i Hamdo Karić predali su danas premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću plaketu dodijeljenu zbog pomoći i podrške koju je davao radu ovog saveza.

Kako su istakli, odluku o njenoj dodijeli donijela je Komisija za priznanja Saveza na nedavno održanoj izvještajnoj skupštini.

“Kada smo donosili odluku o dodjeli ove plakete vama motivi su nam bili činjenice da ste nekadašnji borac Armije RBiH, ali i legalista koji radi u okviru zakona i poštuje ih, kao i to da ste dali značajan doprinos radu i afirmisanju našeg saveza“, obrazložio je Čičko razloge kojim su se članovi ovog boračkog udruženja rukovodili prilikom donošenja ovakve odluke.

Uz riječi zahvalnosti, premijer Konaković je istakao kako mu mnogo znači priznanje “Patriotske lige“, te se interesovao za trenutno funkcionisanje ovog saveza.

“Mi moramo našoj djeci prenijeti istinu o onome što nam se u periodu ’92-’95. desilo, čuvati svoja sjećanja na ljude i sudbonosne događaje iz tog vremena“, naglasio je premijer Konaković i dodao da je svjestan amaneta koje su nam ostavile naše žrtve da učinimo sve da današnje društvo, ali i živote svih nas učinimo boljim.

Predstavnici ovog saveza su ukratko upoznali premijera sa trenutnim aktivnostima ovog saveza, te prenijeli riječi podrške njihovog članstva dosadašnjem radu premijera Konakovića i Vlade Kantona Sarajevo, saopšteno je iz KS.

IMG_2675

NV

Na vrh