Čović i Vučić razgovarali o granici između BiH i Srbije

16. Oct 2017. | 14:23 | NV
vucic(84)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gdje je još jednom naglašeno da su odnosi te dvije zemlje ključ za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Čović je još u nedjelju navečer doputovao u Beograd gdje je imao radnu večeru sa Vučićem, piše agencija Patria.

Vučić je poručio da je BiH jedan od najznačajnijih vanjskopolitičkih partnera Srbije. Istaknuto je da je BiH najznačajniji vanjskotrgovinski partner Srbije i da se očekuje da će do kraja godine vanjskotrgovinska razmjena iznositi 1,6 milijardi eura.

Također je potvrđena ideja za održavanje trilateralnog sastanka između BiH, Srbije i Hrvatske.

Vučić je rekao i da je na sastanku bilo riječi i o utvrđivanju granice između dvije države, podsjetivši da su usaglašena 373 kilometra.

“Ostalo je da se usaglasi područje oko hidroelektrana Zvornik i Bajina Bašta, odnosno sporno je 17 hektara kod HE Zvornik i pet hektara kod HE Bajina Bašta”, kazao je Vučić.

Čović i Vučić razgovarali su i o presudi Naseru Oriću za koju je srbijanski predsjednik kazao da nije bila lahka za Srbiju.

 

NV / NAP

Na vrh