Čović prisustvovao otvaranju glavne debate 72. zasjedanja Glavne skupštine UN

19. Sep 2017. | 21:11 | NV
19092017-5

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je danas otvaranju glavne debate 72. zasjedanja Glavne skupštine UN, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je prijemu za voditelje država i vlada u organizaciji glavnog sekretara UN Antonija Guterresa prije samoga otvaranja glavne debate 72. zasjedanja Glavne skupštine UN.

Glavnu debatu je otvorio glavni sekretar Antonio Guterres. U svome obraćanju je istaknuo kako se jedino ujedinjeno može raditi na izgradnji mira, povjerenja i boljitka u svijetu. Posebno je pomenuo izbjeglice, jer se, kako je kazao, ne suočavamo samo s izbjegličkom krizom, nego i s nedostatkom solidarnosti.

Predsjedavajući glavne debate  72. zasjedanja Generalne skupštine UN Miroslav Lajčak u svome se govoru posebno osvrnuo na mlade, kazavši da se moraju održati obećanja data nadolazećoj generaciji o napretku, te zaštititi okoliš i sama planeta.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović se na marginama prvoga dana glavne debate susreo s Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a, kojeg je kratko informirao o napretku BiH na putu euroatlantskih integracija.

Također se kratko susreo i s Filipom Vujanovićem, predsjednikom Crne Gore, Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Republike Srbije, Andrejem Plenkovićem, premijerom Republike Hrvatske, Mirom Cerarom, premijerom Republike Slovenije, te Sebastianom Kurzem, ministrom vanjskih poslova Republike Austrije.

Predviđeno je da će se predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović obratiti na glavnoj debati 72. zasjedanja Glavne skupštine UN u srijedu, 20. septembra 2017. godine, u jutarnjim satima.

 

NV

Na vrh