Crna Gora: Moskva nastavlja medijski rat protiv nas

21. Apr 2017. | 08:54 | NV
Montenegro

Ministarstvo vanjskih poslova, na čijem je čelu Srđan Darmanović, najodlučnije odbacuje neutemeljene optužbe o “antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori, koje je iznio na konferenciji za medije portparol ruskog Ministarstva vanjskih poslova, prenosi portal CDM.

“Nije zabilježen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživio neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog rasploženja prema ruskom narodu. U to mogu da se uvjere hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji”, navodi se u reagovanju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

“Riječ je dakle o pukoj manipulaciji i nastavku specijalnog medijskog rata koji se iz Moskve vodi protiv Crne Gore, sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu”, dodaju oni.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore navodi da će sve odluke o budućnosti Crne Gore samostalno i suvereno donositi Vlada i Skupština Crne Gore, u skladu sa Ustavom, sviđalo se to Moskvi ili ne.

“Umjesto lažnih optuzbi na račun crnogorske vlasti, pozivamo i ovoga puta Rusiju da sve nejasnoće i nerazumijevanja razriješimo u direktnim i otvorenim razgovorima, koje zvanična Moskva uporno izbjegava”, poručeno je iz crnogorskog ministarstva vanjskih poslova.

 

NV / foto CDM

Oznake: >

Na vrh