Crnadak: Dodik je sa Mogherini bio mekan kao pamuk, a pred novinarima glumi šerifa

5. Mar 2017. | 12:37 | NV
igor_crnadak

Ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik Partije demokratske progresa Igor Crnadak obratio se danas javnosti na press konferenciji upriličenoj u sjedištu PDP-a u Banja Luci, prenosi Patria.

Crnadak je govorio o jučerašnjem sastanku s Federicom Mogherini oštro kritizirajući izjave Milorada Dodika nakon susreta u Sarajevu.

”Nisam spominjao nikoga od drugih učesnika sastanka, ali su drugi spominjali mene. Ono što je Dodik govorio o meni nakon sastanka je bila čista laž. Žao mi je što niste vidjeli kako se on ponašao, mekan kao pamuk, a onda izađe pred novinare i glumi šerifa. Tako je bilo i sinoć. Sve ovo se dešava što smo gospodin Ivanić i ja uradili na sprečavanju Izetbegovićeve revizije tužbe.

Mislim da RS zaslužuje predsjednika koji ne podmeće već govori istinu. PDP je stranka koja se zalaže za RS i BiH u EU. Hoćemo da ovu zemlju reformišemo i od nje napravimo mjesto za bolji život. Ali tražimo da RS nikad ne bude ugrožena. Dok god je tako, mi smo partneri i EU i strankama iz Federacije”, ispričao je danas Crnadak.

Potom je govorio o RTRS-u ocijenivši njen rad ”najgorim u Evropi”.

”Rekao sam da smo mi u PDP-u zabrinuti stanjem u nekim institucijama RS. Radio-televizija Republike Srpske je sredstvo u službi vladajuće strukture. Proizvode informativni program koji je najgori u Evropi. Ali me ne čudi što je na to reagovao gospodin Dodik. Prilog njegovog boravka u Moskvi je trajao 14 minuta. Nisam znao da li sam u Banja Luci ili u Pjongjangu”, dodao je Crnadak. 

NV / nap.ba

Na vrh