Crnadak: Željka Cvijanović je frustrirana, stvorila je okvir za ekonomsko propadanje RS-a

8. Aug 2017. | 18:45 | NV
crnadak(25)

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak reagovao je na današnju izjavu premijerke RS-a Željke Cvijanović  koja je njegovu odluku da odustane od nabavke službenog vozila ocijenila jeftinim trikom, piše agencija Patria.

“Dok sam ja na čelu Ministarstva vanjskih poslova BiH, odluke o trošenju budžeta Ministarstva, koji je usvojen u regularnoj proceduri, donosit će ministar i rukovodstvo Ministarstva, a ne gospođa Željka Cvijanović, ma koliko ona to željela.

Očigledno je da je njena frustracija što je izgubila trku za člana Predsjedništva BiH od Mladena Ivanića, a kasnije i funkciju ministra vanjskih poslova i dalje ogromna, pa tako i danas komentariše šta treba, a šta ne treba da se nabavlja u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, iako to nije njena nadležnost.

Ako je nešto “jeftin trik” u ovom društvu, onda je to cjelokupna politika gospođe Cvijanović, koja je stvorila okvir za ekonomsko propadanje RS i za najveći nivo korupcije u Evropi.

Sramotno je da ona i danas optužuje i etiketira srpske predstavnike u Vijeću ministara, u danu kada je trebalo da kaže “hvala”, jer je danas u BiH stigao novac od klirinškog duga Ruske Federacije.

Od ovog novca oko 60 miliona KM će pripasti RS-u zahvaljujući sporazumu koji je postiglo ovo Vijeće ministara u kojem sjede ministri Saveza za promjene.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH nastavit će da obavlja svoje redovne aktivnosti u skladu sa zakonima i budžetom i neće dozvoliti da bilo ko bez odgovarajuće ustavne i zakonske nadležnosti vrši bilo kakvu vrstu pritiska i uticaja”, poručio je ministar Crnadak.

 

NV / NAP

Na vrh