Damir Beljo dobio nagradu “Ponos nacije”

27. Feb 2017. | 16:53 | NV
Beljo-priznanje

Damir Beljo, naš najbolji profesionalni bokser i višestruki prvak, dobio je još jedno priznanje za svoj rad i zalaganje. Naime, sportski savez općine Zavidovići na dodjeli sportskih priznanja za najbolje sportiste i sportske ekipe Zavidovića u 2016. godini, kao i dodjeli priznanja za doprinos sportu, naš bokser ponio je plaketu “Ponos nacije”.

“Hvala gospodinu Praštalu iz Evropskog pokreta za BiH, hvala načelniku općine Zavidovići kao i sportskom savezu i naravno cijelim Zavidovićima. Najviše hvala dragom Bogu na toj čitavoj divnoj večeri u kojoj su me ugostili ti ljudi i dali mi priznanje za proteklu godinu, priznanje “PONOS NACIJE”! Hvala puno, a ja ovo priznanje opet dajem ovoj zemlji i svim ljudima koji žive u njoj, da svi prihvate jedni druge, da shvate sami da je ovo zemlja i Hrvata i Bošnjak i Srba, a naravno i ostalih i da jednostavno to prihvatimo svi, a ne da nas kojekakvi političari zavađaju radi ličnih interesa. Kad to prihvatimo mi mali i pokušamo svako na svoj način učiniti prvenstveno sebe boljim, a onda i ovu zemlju i naravno da Bog bude ponosan na nas i da blagoslovi ovaj narod i zemlju!”, poručio je bokser na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Podsjetimo, 11. februara u Njemačkoj Beljo se nakon 11 mjeseci pauze zbog povrede uspješno vratio u ring i pobijedio Rumuna Mihaia Macoveia nokautom u drugoj rundi.

 

NV

Na vrh