Magazin>>

Danas oblačno, kiša i snijeg

18. Apr 2017. | 07:01 | NV
vremenska_kisa08

Danas se prije podne sa sjeverozapada očekuje jače naoblačenje koje će se već sredinom dana proširiti na cijelu zemlju i usloviti pad temperature zraka, kišu, na planinama i snijeg.

Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na srijedu očekuje se da se granica snijega spusti i do 500 metara nadmorske visine. Većinom će pasti između 15 i 35 litara padavina po metru kvadratnom, lokalno i do 50 litara.

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni ujutro jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana, od poslije podnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka od 9°C u Krajini do 15°C prema istoku Bosne. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C. Sa dolaskom padavina osjetan pad temperature zraka.

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Od sredine dana naoblačenje praćeno kišom. U noći na srijedu se očekuje i susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 14°C.

 

NV / fhmzbih.gov.ba

Na vrh