Magazin>>

Danas uglavnom oblačno, ponegdje kiša i snijeg

6. Oct 2017. | 06:02 | NV
vremenska_kisa04

Danas će jače naoblačenje sa sjeverozapada preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti padavine i pad temperature zraka. Prije podne sunčanije u Hercegovini. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Tokom noći na subotu u centralnim i istočnim područjima granica snijega i susnježice se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između 10 i 25 litara po metru kvadratnom.

Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Od poslijepodnevnih sati vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever i u noći na subotu se predviđa jačanje bure.

Maksimalna temperatura zraka u Bosni je u jutarnjim satima i kretat će se između 9 i 15°C i tokom dana će postepeno opadati. U Hercegovini najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 15°C, a najviša dnevna između 19 i 23°C.

U Sarajevu oblačno. Od sredine dana se očekuje kiša. U noći na subotu je moguća i susnježica. Prije podne temperatura zraka između 10 i 15°C, a u drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju.

 

NV / fhmzbih.gov.ba

Na vrh