Deklaracijom na Rezoluciju: PDP ponudio plan oporavka Republike Srpske

7. Oct 2017. | 21:37 | NV
borenovic rtrs.tv

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Banja Luci da je ta stranka usvojila Deklaraciju o budućnosti Republike Srpske i Program obnove ovog bh. entiteta.

Borenović je rekao da PDP nudi mirnu budućnost i želi da RS dobije modernu ekonomiju 21. vijeka.

“Definirali smo šta od danas do 2025. godine treba napraviti u svakom segmentu društva da bi Republika Srpska bila ekonomski bogata i da u njoj ljudi mogu živjeti od svog rada”, rekao je Borenović.

PDP smatra da je potrebno da u RS radi 350.000 građana, nakon čega bi se prosječna penzija mogla povećati na više od 500 KM, a prosječna plata na više od 1.000 KM. Ova stranka je pripremila i detaljan plan demografske obnove ovog dijela BiH.

Borenović je rekao da RS potrebna vladavina prava, moralna obnova, politička stabilnost i evropska budućnost i standard. Istakao je da je PDP za 18 godina izrastao u snažnu i ozbiljnu stranku i da su spremni da uđu u Vladu RS i “razdrmaju” sva ministarstva kako bi ostvarili ciljeve iz Programa stranke.

Bivši predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je naveo da je ta stranka, dok je bila na vlasti, stabilizirala finansijski sektor, te ostavila bankarski sektor najjačim.

S druge strane, vladajući SNSD je ponudio Prijedlog Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti tog bh. entiteta, a Rezolucijom predviđa i to da Republika Srpska opredijeljena da svaki budući status koordinira s Republikom Srbijom.

Dokument SNSD-a bit će razmatran na narednoj sjednici Narodne skupštine RS-a, 17. Oktobra, piše NAP.

 

NV / NAP

Na vrh