Delegacija Novog Pazara na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcom posjetila VKBI

2. Oct 2017. | 21:06 | NV
IMG_8132_resize

Delegacija Grada Novog Pazara, koju je predvodio gradonačelnik Nihat Biševac, u kojoj se pored saradnika Gradonačelnika nalazio i narodni zastupnik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije dr. Muamer Bačevac, posjetila je Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), gdje su ih primili predsjednik Vijeća prof.dr. Nedžad Mulabegović, generalni sekretar Emir Zlatar i član Upravnog odbora Edhem Bičakčić.

Susretu je prisustvovao i predsjednik Udruženja bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Ekrem Lekić, čije je sjedište u Sarajevu.

Gradonačelnik Biševac zahvalio se Vijeću i ostalim organizatorima na pozivu za prisusutvom na svečanoj Akademiji povodom Dana Bošnjaka, i čestitao na organizaciji i sadržaju manifestacije.

Predsjednik Vijeća profesor Mulabegović ukratko je informirao gradonačelnika Biševca i njegove saradnike o planiranim aktivnostima i programima Vijeća u tekućoj godini, okvirnim planovima za narednu godinu, uz očekivanje da će delegacija VKBI u skorije vrijeme posjetiti Bošnjačko nacionalno vijeće Srbije (BNV), čije je sjedište u Novom Pazaru.

Cilj susreta biće razgovori između dva bošnjačka vijeća i saradnja na konkretnim projektnim aktivnostima.

Gradonačelnik Biševac pozvao je delegaciju Vijeća, da svakako posjete Novi Pazar i njega osobno, i predložio da tokom posjete delegacije bude organizirana odgovarajuća javna tribina, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Novog Pazara. Gradonačelnik Biševac je izrazio spremnost da podrži saradnju VKBI i BNV u skladu sa kapacitetima i mogućnostima, i zamolio da susreti između bošnjačkih organizacija u budućnosti budu češći, saopćeno je iz VKBI-ija.

 

IMG_8134_resize

NV

Na vrh