Dennis Gratz u Tuzli na tribini “Otići ili ostati“: Moramo dati priliku novoj generaciji

14. Jul 2017. | 20:09 | NV
NSTuzla001

Na javnoj tribini “Otići i ostati“ u Tuzli govorili su federalni zastupnik Dennis Gratz, Jasmin Alić i Jasmina Mehmedović. Gratz je predstavio dosadašnje inicijative i aktivnosti, a posebno zaključke vanredne tematske sjednice Parlamenta Federacije u vezi sa zaustavljanjem negativnih trendova iseljavanja stanovništva iz BiH.

“Borba protiv besperspektivnosti mladih ljudi, koji se odluče napustiti zemlju jer ne mogu više trpiti nepravdu i ponižavanje, traži ne samo drugačije i transparentnije korištenje budžetskih sredstava i nove, funkcionalnije politike i rješenja, već i promjenu cjelokupnog načina političkog djelovanja. Ljudi napuštaju BiH jer ne vide da se stvari mijenjaju nabolje. Moramo im vratiti nadu da će promjene koje će uslijediti zaista razbiti postojeće koruptivne strukture i nepotizam, i da će međuljudski odnosi postati potencijal za razvoj zemlje i društva, a ne osnov i povod neprestane svađe, netrepeljivosti i nepovjerenja“, kazao je Gratz.

“Naša stranka radi na prijedlozima izmjena postojećih propisa kako bi se ohrabrio novi pristup u dokvalifikaciji i zapošljavanju, tražimo promjenu odnosa prema ruralnom razvoju i zagovaramo nove mehanizme osiguranja ravnomjernog razvoja i pravedne raspodjele u Federaciji. To je naša temeljna platforma za izbore 2018. godine i naši uslovi o kojima želimo pregovarati. Jednostavno, moramo sačuvati nove generacije, jer bez njih ne možemo razmišljati o budućnosti naše zemlje“, zaključio je Gratz.

NV

Na vrh