DF mora Moskvi vratiti dug

2. Apr 2017. | 07:57 | NV
df-1

Protesti koje pojedine opozicione partije najavljuju uoči ulaska Crne Gore u NATO neće uticati na ulazak u Alijansu, ali dio opozicije na taj način vraća dugove Moskvi i pravi prividnu nestabilnost, kazao je za Pobjedu Dušan Janjić, politički analitičar.

“Moraju da se vraćaju dugovi Moskvi. Bez obzira na to što je Rusiji odavno jasno da Crna Gora ulazi u NATO, ipak treba praviti taj privid nestabilnosti u zemljama Alijanse. To je sad novi izazov”, ocijenio je Janjić, prenosi cdm.me.

On kaže da protesti imati značaj za opozicione partije koje ih organizuju, jer, kako je rekao, “one hoće za sebe da vežu dio javnog mnjenja koji je anti-NATO raspoložen”.

“To je vrsta pripreme za njihovo buduće djelovanje i eventualno izbore. Mora se priznati daje to dobra prilika za onoga ko je na anti-NATO liniji, to je unutrašnji politički motiv da konsoliduje taj krug birača oko sebe i sopstvene stranke, ali što se tiče samog članstva Crne Gore u NATO, protesti nemaju nikakav uticaj na to”, istakao je Janjić.

Prema njegovim riječima, dio opozicije će nastaviti da djeluje u anti-NATO pravcu i ubuduće.

“Ne treba imati iluziju, taj dio opozicije neće prestati sa tim ni ove, ni narednih godina. Oni će biće unutrašnja anti-NATO opozicija”, dodao je Janjić.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković kazao je za Pobjedu da najavljeni protesti DF-a nisu ništa novo od opozicije.

“Iznenadili bi nas kada bi rekli da su dovoljno kompromitovali institucije, da su doživjeli debakl i da se vraćaju u parlament”, kazao je Vuković.

On je podsjetio da su određene političke strukture bile protiv nezavisnosti Crne Gore, zatim protiv Ustava, a sada, kako je istakao, kada su vidjeli da Crna Gora ne posustaje, krenuli su u radikalne iskaze, izašli su na ulice, bojkotuju institucije, pokušavaju da kompromituju državu.

Vuković je istakao da se pokazalo da sve što su “te političke strukture radile od prije 20 godina do danas bilo je u cilju onemogućavanja Crne Gore da uđe u NATO“.

“Ne plašim se njihovih demonstracija, jer je država pokazala da zna da odgovorno reaguje na takve iskaze drugačijeg interesa. Da li će njihovi protesti biti ozbiljni, ne vjerujem. Nema više logistike. Oni koji su pomagali sa strane, žestoko su se opekli. Pokazalo se i da je ekipa koja poziva na proteste pogrešan izbor”, dodao je Vuković.

 

NV

Oznake: >

Na vrh