DF: Neizvjesna ratifikacija Sporazuma s Crnom Gorom

4. Dec 2016. | 15:34 | NV
df cg

Opozicioni Demokratski front (DF) ocjenio je da je izborom Donalda Trumpa za predsjednika SAD “veoma neizvjestan” ishod američke ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO savezu, prenosi Beta.

Ta ocjena iznesena je u saopštenju o posjeti funkcionera DF Rusiji, gdje su se lideri te koalicije Andrija Mandić i Milan Knežević sastali sa savjetnikom ruskog predsjednika Vladimira Putina, akademikom Sergejom Glazevim.

Mandić i Knežević su, kako se navodi, Glazeva upoznali sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, a on im je, prema saopštenju, rekao da “nijedan ruski državjanin, a kamoli predstavnik ruske države” ne stoji iza pokušaja terorističkog napada na crnogorske institucije i zvaničnike na dan parlamentarnih izbora koji su održani  16. oktobra.

Prema ocjeni DF-a, takva uvjeravanja u Rusiji su “još jedna potvrda o projektovanoj optužnici crnogorskog režima protiv Rusije, ne bi li se ubrzala ratifikacija  NATO protokola (o pristupanju Crne Gore), čiji je ishod nakon pobjede  Donalda Trumpa veoma neizvjestan”.

Vanjsko-politički odbor američkog Senata će, prema najavi, u utorak razmotriti Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, kojeg tokom ljeta u senat uputio američki predsjednik Barack Obama.

 

NV / foto

Oznake: >

Na vrh