Direktor Zoran Galić i njegovi saradnici susreli se s predstavnicima EXBS-a

10. Feb 2017. | 11:38 | NV
Menadzment GPBiH sa predstavnicima EXBS-a

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović jučer su se susreli sa Jay Nashem i Mariann Mezey, pravnim ekspertima za kontrolu izvoza Programa za kontrolu izvoza i bezbjednost granica (EXBS) Biroa za međunarodnu sigurnost i sprečavanje širenja naoružanja Vlade SAD-a.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o izradi implementirajućih podzakonskih akata i instrukcija kojima se reguliše kontrola izvoza oružja, vojne opreme i roba specijalne namjene.

Ovom prilikom naglašena je spremnost menadžmenta GPBiH da u okvirima svoje nadležnosti podrži aktivnosti koje će doprinijeti razvoju efikasnih kontrola trgovine robom od strateškog značaja.

Dosadašnja saradnja Granične policije BiH s EXBS-om ocijenjena je veoma uspješnom. Direktor Zoran Galić i ovom prilikom zahvalio je na značajnoj podršci EXBS-a koji je do sada donirao GPBiH opremu vrijednu više od milion konvertibilnih maraka.

 

 NV

Na vrh