Magazin>>

Dirljiva priča iz Turske: Da ne bi uprljali sjedišta rudari stojeći putovali autobusom

25. Sep 2017. | 19:09 | O. H.
rudari

Pažnju turske, ali i šire javnosti, privukla je slika rudara iz autobusa gradskog prevoza u turskom gradiću Gelik 140 kilometara sjeverno od Ankare.

Naime, turski “kamaradi” u radnoj odjeći tek izašli sa smjene krenuli su svojim kućama. Ukrcali su se u autobus koji je bilo prilično prazan, ali pošto im je odjeća bila prljava nisu htjeli sjedati na sjedala.

Sliku je neko podijelio na društvenim mrežama i odjednom je postala predmetom velikog interesa. Novinari su došli do ove grupe rudara i u svojim izjavama oni su iskazali iznenađenje, ali i radost da su kao rudari privukli pažnju medija i javnosti, a da po srijedi nije nikakva rudarska nesreća.

Jedan od njih je rekao kako inače nije slučaj da u radnoj odjeći idu kući, ali da je lift koji vodi do svlačinica bio te noći u kvaru. Tražili su učtivo odobrenje od vozača autobusa da ih tako “prljave” primi. “Vozač je bio ljubazan i rekao nam je kako i on potiče iz rudarske porodice. Čak nam nije htio ni karte naplatiti”, rekao je Sabahattin Akkoç za tursku novinsku agenciju DHA.

U izjavi novinarima vozač je rekao kako je nekoliko puta zamolio putnike da ipak sjednu, ali da su oni iz obzira da ne uprljaju sjedišta to odbili.

Kako je to izgledalo, možete pogledati na ovome linku.

 

NV

Oznake: >

Na vrh