Dodik po svom: Ponudit ćemo i HDZ-u da provedu peticiju o Sudu i Tužilaštvu BiH

4. Nov 2017. | 22:14 | NV
dodik(75)

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska ne odustaje od retorike koja unosi nemir u javnosti, piše Patria.

Iako je ambasadorica SAD-a Maureen Cormack jasno kazala da očekuje ne da se suspenduje nego potpuno ukine priča o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH Dodik je nastavio po svom starom običaju.  Ponovo je optužio ambasadoricu Cormack da se miješa u unutrašnje stvari BiH i u rad parlamenta RS-a, vršeći pritisak da se donesu odluke koje strancima odgovaraju.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je da će razgovarati s predstavnicima političkog života hrvatskog naroda u BiH da i oni provedu peticiju o radu Suda i Tužilaštva BiH na prostorima gdje većinski živi taj narod.

Dodik je kritikovao i deklaraciju, koju je predložio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić, a prema kojoj bi trasa autoputa između Beograda i Sarajeva trebalo da ide rutom Beograd – Bijeljina – Brčko – Tuzla – Sarajevo, ističići da se “Bosić duže vrijeme pokušava da bori protiv RS” te da je prioritet za RS trasa puta na relaciji Pale-Višegrad.

 

NV / NAP

Na vrh