Magazin>>

Dodik pod šatorom na Manjači pjevao sa Gocijem

29. Aug 2017. | 08:44 | NV
dodik manjača

Tradicionalni 52. po redu Kočićev zbor nije prošao bez tradicionalnih muzičkih nastupa pod šatorima. Na Manjači su tako pjevali mnogi narodni i folk pjevači, a mikrofona se uhvatio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, javlja RTV BN.

Zapjevao je poznati repertoar “Ne može nam niko ništa”, “Dvor na Uni”, “Ovo je moja kuća”, i numeru Bobana Zdravkovića “Ne, ne, ne, ne dolazi”.

Dodik je zapjevao sa “Gocijem”, a poljubio je ruku pjevačici Ćani. Muzičari mu nisu ostali dužni pa su i oni njemu zapjevali “Republiku Srpsku otkada postade, najbolje od sviju braniš, Milorade, svi gradovi i sva sela tu se vide tvoja djela, cijela srpska republika ruku diže za Dodika…”.

Kako izvještava banjalučka ATV, uprkos najavama da će se sadržaj manifestacije promjeniti, i ove godine održana su takmičenja u bacanju kamena i borbe bikova, a pred kraj dana nastupale su i “plesačice”. Na manifestaciji bio je prisutan i gradonačenik Banja Luke Igor Radojičić. ATV dalje izvještava da je pored hiljada prisutnih, samo nekolicina njih posjetila rodnu kuću pisca Petra Kočića.

Sve ukazuje da je izborna kampanja počela i mnogo ranije, a da se Dodik vratio starim navikama pjevanja pod šatorima u trenucima kada čitava Bosna i Hercegovina grca u problemima, dok zaduženja oba entiteta rastu i dok sve više mladi ljudi napušta našu državu.

Kako je Dodik uveseljavao narod, možete pogledati na ovome linku .

 

NV / foto RTVBN

Na vrh