Dodik: Politička saradnja Srba i Hrvata u BiH je pitanje očuvanja identiteta dva naroda

29. Oct 2017. | 23:03 | NV
b41940c2efff191d9459

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbacio je u nedjeju nagađanja i komentare medija o mogućoj hrvatskoj kupovini lovaca F-16 kako bi se u navodno mogućem srpsko-hrvatskom sukobu završio “nedovršeni posao u Banjoj Luci”, ocijenivši da autori tih tvrdnji nisu odgovorni i ne shvaćaju moguće posljedice.

“Ako je neko to ozbiljno mislio, reći ću da nije dovoljno ozbiljan ili odgovoran da razumije kakve bi posljedice takav pokušaj mogao ima”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira pisanje zagrebačkog Večernjeg lista.

U tekstu o nabavci rabljenih vojnih zrakopolova MIG 29 u Srbiji i mogućnoj hrvatskoj nabavi F-16, Večernji list je 26. oktobra u kolumni, među ostalim, objavio kako “u eventualno ekstremno promijenjenim geopolitičkim okolnostima, novi srpsko-hrvatski rat doista nije nemoguć – mogli bi pokušati završiti ‘nedovršeni posao’ u Banjoj Luci”.

Predsjednik Srbije kaže kako je on razumio da su to pisali mediji, a ne i da je  to izjava nekog od hrvatskih zvaničnika, prenijele su agencije u Beogradu.

“Moj odgovor na to je da se to neće dogoditi i ne bih dalje ulazio u objašnjenja i eventualni osmjeh i podsmjeh za takve ideje”, citirao je Tanjug Vučićevu izjavu na zajedničkoj press konferenciji nakon sastanka s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Dodik je za nagađanja o nabavci vojnih aviona rekao da su “prazne priče” i “gluposti” i sugerirao da se Zagreb posveti političkom položaju Hrvata u BiH.

“Bolje bi im (Hrvatskoj) bilo da se upute na politički položaj hrvatskog naroda u BiH, jer je politička saradnja Srba i Hrvata u BiH pitanje očuvanja identiteta dvaj naroda, a da se ne bave takvim glupostima”, prokomentirao je Dodik.

 

NV / INS

Na vrh