Dom naroda usvojio Izvještaj o radu Vijeća ministara

28. Sep 2017. | 21:37 | NV
dom naroda4(1)

Dom naroda PS BiH usvojio je Izvještaj o radu Vijeću ministara BiH, a nakon predstavljenog izvještaja od strane premijera Vijeća ministara BiH.

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH izglasao je nepovjerenje Vijeću ministara BiH. Izvještaj o radu Vijeća ministara za 2016. godine nije dobio većinu Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je delegatima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH predstavio izvještaj o radu Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je govorio o dinamiziranju aktivnosti evropskih integracija, ekonomskom rastu i razvoju, aktiviranju MAP-a, vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih oblika ekstremizma te jačanju regionalne i međunarodne saradnje.

On je kazao da je Vijeće ministara BiH u 2016. godini radilo aktivno, vrijedno i konzistentno, a prema mišljenju domaćih i međunarodnih predstavnika institucija – radilo je vrlo uspješno. Zvizdić je ponovio da je 2016. godina najuspješnija evropska godina za BiH.

 

NV / NAP

Na vrh