Dragan Čović opet promijenio boju dresa

28. May 2017. | 14:55 | NV
Dragan Covic

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović opet je promijenio klub za koji navija, piše agencija Patria.

Nakon što je prije desetak dana javno dao podršku fudbalerima Širokog Brijega uoči utakmice protiv Sarajeva u finalu Kupa, danas se Čović priklonio igračima Zrinjskog.

Naime, mostarski klub danas na stadionu pod Bijelim Brijegom igra utakmicu protiv tuzlanske Slobode u kojoj ima šansu da pobjedom osvoji naslov prvaka BiH.

Dragan Čović je u dresu Zrinjskog uputio poruku “Svi pod Bijeli Brijeg, Zrinjski te treba”.

Iako se većina ljudi od malih nogu opredijeli za neki klub i za njega navija do kraja života, Čović očigledno nije jedan od njih, jer je dobro poznato da je u mladosti navijao za Velež.

Poznata je njegova fotografija iz 1974. godine na kojoj se vide Dragan Čović i mostarski pjesnik Tahir Delić kako s bubnjem predvode navijače Veleža u Splitu pred utakmicu s Hajdukom. Kada i zašto je Čović promijenio navijačko opredjeljenje, zna samo on.

Velež je nekada slovio za tim koji igra najljepši fudbal u bivšoj Jugoslaviji, a danas se bori da preživi, pa je moguće da se Čoviću više ne sviđa stil igre mostarskih Rođenih.

NV / NAP

Na vrh