Đukanović: Opozicija je marioneta Moskve koja ne može da oprosti “grijeh” nezavisnosti

21. Feb 2017. | 08:01 | NV
milo-djukanovic

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović smatra da opozicija i njeni partneri ne mogu da oproste Crnoj Gori „grijeh“ nezavisnosti zbog čega smatraju da je rješenje svih problema poništenje nezavisnosti, prenosi portal cdm.me.

“Poništiti nezavisnost da bi nekom drugom dali pravo da odlučuju o našoj budućnosti je do zla boga nedostojanstveno i do zla boga protiv ukupne crnogorske historije, slobodarstva, očuvanja časti i dostojanstva i našeg prava da kreiramo svoju budućnost i ostvarujemo svoje interese”, dodao je on.

Kako je ocijenio sinoć na tribini Savjeta mladih te partije u Nikšiću, Crna Gora se našla na liniji vatre između istoka i zapada, a sve se to već mjesecima manifestuje kroz “uporne pokušaje ovdašnjih proruskih opoziconih političkih snaga, da Crnu Goru odvrate sa prozapadnog puta”, prenosi portal Onogošt.me.

“Vidjeli ste da “moskovski pitomci“ u Parlamentu žele da se tuku i fizički obračunavaju sa onima koji drugačije misle od njih. Ja mislim da nema bolje demonstracije primitivizma od onoga što su oni uradili, bilo je čak neprijatno za gledanje. Mislim da je, nakon onoga, još najmanje 10 posto ljudi manje sklono da vjeruje u njihovu političku priču. Oni su uhvaćeni sa rukom u tuđem džepu, sad više nema priče o tome ko su oni. Pokušali su da trguju državom, da prodaju državu tuđim inetersima za šaku moskovskih dolara, državu zbog koje su naši preci pogubili toliko glava. Treba biti toliko bezočan, beskrupolozan, izdajnik. Oni se sad ponose time obašnjavajući da je to njihovo demokratsko pravo, pa su u repertoar svoje “demokratske“ politike, uvrstili i terorizam. Sad su uhvaćeni na djelu, sad ih je strah, u ozbiljnoj su panici koju pokušavaju da kroz dešavanja u Crnoj Gori sakriju šaljući sliku iz Parlamanta da je država u krizi“, podvukao je Đukanović.

Kako je istakao, to je bio razlog zbog čega se 16. oktobar pokušao iskoristiti da se svrgne aktuelna državna vlast u Crnoj Gori.

“I da se instalira nova koja bi bila marionetska vlast, a koja bi samo služila tuđim interesima, interesima Moskve koji žele na taj način da pošalju poruku Evropi i NATO-u. Ne možete se širiti po Balkanu i drugdje bez naše saglasnosti”, poručio je Đukanović.

Komentarišući odluku opozicionih partija da bojkotuje Parlament, Đukanović je rekao da tako nastavljaju ucjenjivačku i destruktivnu politiku.

“Oni sa bojkotom crnogorskih institucija pokušavaju da ostave utisak neredovnog stanja u Crnoj Gori, da Crna Gora ne može da funkcioniše bez njih. Njihovi pokušaji su bezuspješni jer je Vlada za korak ili dva uvijek ispred i ima sposobnost da zaštiti crnogorski nacionalni interes od destrukcija”, poručio je Đukanović.

 

NV

Na vrh