Duško Bajević dao podršku selektoru Baždareviću

28. Sep 2017. | 16:30 | NV
bajevic

Član odbora za posredovanje i savjetovanje NS/FS BiH Dušan Bajević, s velikom pažnjom prati sva dešavanja vezana za utakmicu naše reprezentacije protiv Belgije 7. oktobra na Grbavici, prenosi agencija Patria.

“Naravno, pratim sva dešavanja, što je i normalno jer to nam je najbitniji susret u ovim kvalifikacijama. Polako se pakujem jer dolazim u Sarajevo ubrzo, kako bi uživo gledao našu reprezentaciju na Grbavici”, kazao je Bajević za službenu stranicu saveza.

Na pitanje da li vjeruje da možemo pobijediti gospodin Bajević je u jednom dahu rekao:

“Mi smo uvijek davali najviše kad je bilo najpotrebnije. Sada smo upravo u takvoj situaciji jer popravnog više nemamo. Ja vjerujem, da se mi možemo mentalno vratiti nakon nesretnog poraza protiv Kipra. To je presudno za ovu utakmicu. Trebamo vratiti onaj pobjednički duh, moramo vjerovati u sebe i u svoje kvalitete. Svi znamo i svi pričamo o tome koliko je Belgija jaka reprezentacija ali to nije put kojim trebamo ići. Mi moramo govoriti o našoj snazi, o našim kvalitetima koje sigurno posjedujemo. U ovakvim susretima treba nam zajedništvo, treba da svi vjerujemo da mi to možemo jer ima dosta primjera kada smo s takvim pristupom ostvarivali pobjede za koje smo mislili da su nemoguće.”

Susret naše reprezentacije protiv Belgije s velikom pažnjom prati cjelokupna grčka javnost s obzirom na to da njihov plasman u baraž zavisi od rezultata na Grbavici. Ko bi nam bolje mogao prenijeti njihova razmišljanja od „Princa s Neretve“ koji je specijalizirao grčki nogomet u svakom smislu.

“Ovdje u Grčkoj se s velikom pažnjom prate sva dešavanja vezana za našu i belgijsku reprezentaciju. Svaki dan pojavi se neka nova informacija. Čak su oni počeli sami sebe da opominju da se praviše pažnje poklanja meču BiH – Belgija, te da svi zaboravljaju da Grčkoj, također predstoje dva susreta u kojima moraju ostvariti pobjede, pa se tek onda nadati da im Belgija pomogne. Mislim da su oni svoje misli previše okrenuli prema nama jer od završetka susreta Grčka – Belgija krenuli su u kalkulacije i računice kako mogu do drugog mjesta u grupi.”

Na kraju razgovora, Bajević je istakao da svi trebamo dati nesebičnu podršku igračima i stručnom štabu jer je na njima najveći pritisak i trebamo im pomoći da se s tim pritiskom izbore:

“Ja vjerujem u selektora Baždarevića. Znam da će on uraditi sve da igrače oslobodi pritiska. Trebamo im svi dati podršku, a njihov zadatak je da se dignu iz trenutne situacije, da vjeruju u sebe i da vjeruju da mogu doći do pobjede. Najbitnije je da oni daju svoj maksimum, da imaju želju, a kad je tako, onda će se takav pristup nagraditi”, zaključio je Bajević.

 

NV / NAP

Na vrh