Duško Šnjegota podlegao Dodikovom pritisku: Glavni revizor RS-a podnio ostavku

31. Aug 2017. | 20:46 | NV
snjegota

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota i njegov zamjenik Darko Pejić podnijeli su ostavke, piše agencija Patria.

“Molim Vas da javnost Republike Srpske upoznate sa činjenicom da su glavni revizor i zamjenik glavnog revizora danas Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli ostavku, odnosno stavili mandate na raspolaganje i dalje postupanje u skladu sa odredbama zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske”, saopćeno je iz Glavne službe za reviziju.

Prije dva dana je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio da će Šnjegota biti smijenjen, što je izazvalo oštre reakcije opozicije u ovom entitetu.

Dragan Čavić, Vukota Govedarica i Branislav Borenović održali su vanredne konferencije za medije na kojima su kazali da će svim silama braniti Šnjegotu, jer je, po njima, ta institucija ostala jedina bez prevelikog utjecaja Dodikovog režima.

Šnjegota je u nemilost Milorada Dodika i njegovog SNSD-a pao nakon nalaza da je budžet Republike Srpske u manjku čak 118 miliona KM više nego je to objavila vlada, odnosno resorno ministarstvo.

Šnjegota je nakon Dodikove najave o njegovoj smjeni kazao da ostaje pri stavu koji je iznio u revizorskom izvještaju.

 

NV / NAP

Na vrh